Створено плівку, яка збільшує строк придатності продуктів

Поділитися посиланням:

Створено плівку, яка збільшує строк придатності продуктівЦікава статистика: за оцінками ООН, у світі псуються 30 % усіх вироблених продуктів харчування, загальна вартість яких становить близько 2,6 трильйона доларів. При цьому проблема дещо ширша: викиди метану від їжі, яка гниє, завдають більше шкоди для клімату, ніж деякі заводи, - повідомляє Хайтек.

Стартап Apeel Sciences розробив тонке, прозоре, їстівне покриття, яке може зберігати їжу свіжою удвічі довше ніж зазвичай.

Ноу-хау запобігає проявам двох основних факторів псування. Як фізичний бар’єр Epideel блокує випаровування води, а також перешкоджає реакції кисню з їжею.

Epideel складається з жирів та інших компонентів, узятих з фруктів та овочів, і розроблений відповідно до правил Управління з контролю за продуктами й ліками США.