Учені підвищили врожайність культур на 40 %

Поділитися посиланням:

Учені підвищили врожайність культур на 40 %Дослідники з Університету Іллінойсу виявили природний недолік у процесі фотосинтезу, усунення якого дозволило підвищити врожайність сільськогосподарських культур на 40 % у порівнянні з тими самими видами в дикій природі. На думку науковців, відкриття дозволить нагодувати ще 200 мільйонів осіб в всьому світі, не збільшуючи площу посівів, - повідомляє Science alert.

Як відомо, фотосинтез – це хімічна реакція, за допомогою якої рослини перетворюють сонячне світло й вуглекислий газ на поживні речовини для росту та розвитку. Внаслідок фотосинтезу в рисі, пшениці та сої фермент RuBisCO в кожному п’ятому випадку помилково приймає кисень за вуглекислий газ.

Якщо це відбувається, у рослині накопичуються токсини, а культурам доводиться витрачати свою життєву енергію, щоб позбутися їх, – цей процес називається фотодихання.